Doe-het-zelf met je WordPress website

Posted by on Jul 2, 2014 in Prestige Design, Webdesign | No Comments

De lijsten met een top 10 aan tips en trucs vliegen je de laatste tijd om de oren. Ik kan hier lekker aan mee doen door 10 redenen te benoemen waarom ik graag werk met WordPress, maar wat hebben jullie nou eigenlijk aan zo’n lijstje? Vandaar dat ik alleen het grootste voordeel van WordPress wil benoemen. En met grootste voordeel bedoel ik niet een technisch voordeel voor mij als bouwer of als vormgever, maar juist voor jou als klant.

Stel je laat voor je bedrijf of product een website ontwikkelen. De gelukkige die dit voor je mag gaan doen heeft natuurlijk verstand van zaken en ontwikkelt een prachtige website gevuld met alle aangeleverde teksten en afbeeldingen. Maar als de website klaar is zal deze onderhouden moeten worden. Nieuwe berichten, nieuwe foto’s, filmpjes en eventueel evenementen of productpagina’s. Het is belangrijk dat de website vaak wordt bijgewerkt en up-to-date blijft.

Natuurlijk kun je hiervoor telkens contact opnemen met de ontwikkelaar van de website om ervoor te zorgen dat dit netjes gebeurt. Maar hoe makkelijk zou het zijn als je dit zelf kan doen. Met WordPress is dit mogelijk.

De kracht van WordPress is het gemak in goed(!) onderhouden.

Als de website eenmaal is ontwikkeld en alle pagina’s, categorieën en indelingen zijn gemaakt is het een koud kunstje om zelf berichten en afbeeldingen te plaatsen.

Zelf je WordPress website onderhouden

Het begint allemaal bij de overzichtelijke (Nederlandstalige) menustructuur van WordPress. Als de basis van de website eenmaal staat en alle nodige pagina’s zijn aangemaakt zal WordPress je automatisch veel werk uit handen nemen.

Stel je hebt een nieuw product ontwikkeld en deze moet toegevoegd worden aan de website. Door simpelweg een nieuw bericht aan te maken, een beschrijving van het product te typen en een foto toe te voegen ben je eigenlijk al klaar. Er zijn bij het ontwikkelen van de website al zogenoemde categorieën aangemaakt waardoor je nu alleen nog moet kiezen onder welke categorie dit product valt. WordPress doet de rest.

Het hoge gebruiksgemak van WordPress voor het bijhouden van je website is een groot voordeel voor jouw als klant.

Om ervoor te zorgen dat alles wat er op je website wordt geplaatst ook door anderen gevonden kan worden, zal elk bericht geoptimaliseerd moeten worden voor zoekmachines. Deze Search Engine Optimalisation is in WordPress redelijk eenvoudig toe te passen. Eenvoudig genoeg om na enige oefening in korte tijd zelf te kunnen doen. Door middel van een van kleur veranderend bolletje is makkelijk te controleren hoe goed je de SEO hebt toegepast.

Hoe makkelijk het ook klinkt, wat uitleg over WordPress is natuurlijk wel van belang. Bij Prestige Design krijg je dan ook na de oplevering van de website een uitgebreid handboek voor specifiek jouw website. Stap voor stap uitleg met visuele ondersteuning voor bijna alle mogelijkheden op je website.

Wordpress_Handleiding_CoverWordpress_Handleiding_Binnenwerk

Benieuwd naar de mogelijkheden van een WordPress website?

Contact