Kleur kiezen van je logo

Posted by on Dec 30, 2013 in Logo en huisstijl | No Comments

De kleur kiezen van je logo en huisstijl is één van de eerste, maar zeker ook moeilijkste stappen tijdens het ontwerpproces.

De kleur moet passen bij wat je wilt uitstralen, goed leesbaar zijn op websites of brochures, een link leggen met je bedrijf en natuurlijk ook passen bij jou als persoon.

Theorieën over kleuren kiezen

Naast al deze aandachtspunten zijn er ook nog diverse theorieën over de psychologie van kleur waar je rekening mee kunt houden. Zo zou rood staan voor passie en energie, maar ook voor gevaar en agressie. Oranje staat voor innovatie, jeugd en plezier, maar een oranje logo en huisstijl roept natuurlijk direct associaties op met voetbal en ons koningshuis. Geel staat voor zonnig en vriendelijk, maar is moeilijk te lezen op het web. Wil je betrouwbaar en zakelijk overkomen? Gebruik dan blauw en grijs. Maar let op dat dit niet te saai wordt. Groen is natuurlijk een open deur om te gebruiken als het gaat om groene duurzame organisaties.

 

kleur kiezen van je logo

 

 

Kun je het dan ooit wel helemaal goed doen? Mijn logo, bijvoorbeeld, is zwart. Ik wilde een krachtig, opvallend logo. Zwart kun je ook associëren met rouw, en dat is natuurlijk helemaal niet waar ik mee geassocieerd wil worden. Een roze logo of oranje logo oogt heel modern, vrolijk en fris. Ook hier kunnen mensen andere ideeën bij hebben dan jijzelf.

Kies de kleur die je mooi vindt

Mijn tip? Kies gewoon de kleur die je mooi vindt en die bij je past. Als jij 100% achter je eigen logo en huisstijl staat is het zoveel leuker ondernemen!